Den Helder

Gladheid? Den Helder is er klaar voor!

Den Helder – Mocht het binnenkort glad worden, dan staan de strooiploegen in Den Helder klaar voor als dit het geval is. De te strooien routes staan op papier. Ga bij gladheid veilig op pad en kies zoveel mogelijk voor gestrooide routes.

Op welke wegen HVC precies strooit, staat aangegeven op een plattegrond. Deze is vanaf 11 december tot 1 april 2021 in te zien bij het Klantcontactcentrum van de gemeente en op www.denhelder.nl/gladheid. Ook staat op deze kaart aangegeven op welke fietspaden wordt gestrooid. Op fietspaden die niet op deze kaart zijn ingekleurd, wordt nooit gestrooid!

De strooiploegen gaan op pad voordat het glad is. Ze strooien preventief met nat zout. Dat levert goede resultaten op. Dit middel blijft ook goed liggen als het droog is en er nog geen neerslag is gevallen.

Strooiplan
Zodra er kans op gladheid komt, gaan de strooiauto’s op pad. Allereerst zijn de busroutes en de belangrijkste noord-zuid en oost-west verbindingen aan de beurt. Daarna volgen de wijkontsluitingswegen. Gelijktijdig met de wegen nemen de gladheidsbestrijders ook de aanliggende fietspaden en andere belangrijke fietsverbindingen onder handen.

Bij een ‘redelijke’ hoeveelheid sneeuwval of opvriezing zijn bovenstaande wegen en paden (over een totale lengte van 180 km) binnen drie uur allemaal gestrooid. Alleen bij overmatige sneeuwval wordt (overdag) handmatig gestrooid bij onder meer abri’s, oversteekplaatsen, bruggen, winkelcentra, het stadhuis en het politiebureau. Deze taak wordt uitgevoerd door medewerkers van de gemeente. Pas daarna komen ook de minder belangrijke fietspaden aan bod.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button