Den HelderHollands KroonSchagenTexel

Meer coronabesmettingen in Noordkop

Den Helder – Het aantal mensen dat in de Noordkop en op Texel de afgelopen twee weken positief is getest op corona is gestegen ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Dat betekent dat het risiconiveau ‘zeer ernstig’ van toepassing blijft.

De gemeente Schagen spant de kroon. Per 100.000 inwoners zijn daar in de afgelopen twee weken 484 mensen positief getest. Dat betekent in de praktijk dat er daar de afgelopen twee weken 225 personen positief zijn getest op corona. In de periode daarvoor waren dat er 165.

In Hollands Kroon ligt het aantal nieuwe besmettingen lager. Daar zijn in de afgelopen twee weken per 100.000 inwoners 241,6 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat er daar de afgelopen twee weken 117 personen positief hebben getest op corona.

Op Texel testen per 100.000 inwoners 22.1 mensen positief, wat neerkomt op drie nieuwe besmettingen in de afgelopen twee weken.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button