Noord-Holland

Na melding in CoronaMelder testen zonder klachten

Advertentie:

Regio Noordkop – Sinds 1 december kan iedereen die een melding ontvangt in de CoronaMelder-app zich laten testen zonder klachten. Dit kan vanaf de vijfde dag na het laatste risicovolle contact met iemand met corona. Als de test negatief is, dan hoef je niet meer in quarantaine te blijven. Hierdoor wordt de quarantaineperiode na een melding in CoronaMelder flink ingekort.

Gebruikers van CoronaMelder krijgen een melding gemiddeld drie tot vijf dagen na het contact met iemand die later corona blijkt te hebben. Dit betekent dat zij na een melding al vrij snel een coronatest kunnen doen. In de melding staat een telefoonnummer om een testafspraak te maken. Binnen 48 uur volgt de testuitslag. In de praktijk gebeurt dat vaak al binnen een dag. Ook mensen die uit het bron- en contactonderzoek van de GGD naar voren komen, kunnen zich vijf dagen na het contact met iemand met corona laten testen. Ook als zij geen klachten hebben.

Hulp in bibliotheken
Al meer dan vier miljoen Nederlanders hebben CoronaMelder gedownload. De app is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Als iemand het installeren van de app lastig vindt is het belangrijk om te weten dat er in de meeste bibliotheken hulp aangeboden wordt. Op de website van de plaatselijke bibliotheek is te zien welke vestigingen meedoen. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

Voor meer informatie over CoronaMelder, bijvoorbeeld over privacy, de techniek of de veiligheid, kun er gekeken worden op coronamelder.nl. Voor vragen over de app zelf kan er gratis worden gebeld met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder via 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur.

Goed om te weten
1. CoronaMelder vraagt niet om persoonlijke gegevens. De app weet dus geen namen, geen e-mailadressen en geen telefoonnummers.
2. CoronaMelder werkt met bluetooth en niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie of waar iemand is en kan niemand volgen.
3. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Niemand wordt verplicht de app te gebruiken of te laten zien om ergens toegang te krijgen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button