Den HelderSport

Sebastiaan rent van Bovenkarspel naar Den Helder

Advertentie:

Den Helder – De Helderse Durfsporter Sebastiaan Horn zou in het jaar 2020 een marathon op de Noordpool lopen. Dit om geld op te halen voor het jongetje Damian. Damian die een zeer zeldzame hersenafwijking heeft en dringend een speciale bedbox nodig heeft. De marathon op de Noordpool werd wegens corona echter afgelast, net als de Ironman 70.3 in Hoorn waaraan de Nieuwedieper mee zou doen. Hierdoor kwam de fundraising helaas op een laag pitje te staan.

Om dit jaar toch in stijl af te sluiten heeft Sebastiaan een nieuwe uitdaging bedacht. Een uitdaging die volledig in het teken staat van de kerstdagen en daarmee het ultieme kerstgevoel moet uitdragen. Onder de noemer “Running Home For Christmas” zal de durfsporter al hardlopend vanaf zijn ouderlijk huis in Bovenkarspel naar zijn eigen huis in Den Helder gaan. Dit doet hij op de dag voor kerst. De totale afstand: bijna 55 kilometer. Hiermee wordt dit de eerste Ultraloop voor Sebastiaan.

Waarom deze loop?
“Het is al een ruime tijd terug sinds ik een unieke sportieve prestatie heb neergezet. Ik vond het derhalve wel weer eens tijd worden om iets te doen wat bij mensen de nodige verbazing doet opwekken”, aldus Sebastiaan. “Daarnaast hoop ik dat door deze challenge mijn fundraising voor Damian niet in de vergetelheid raakt”, voegt hij eraan toe. Met deze uitdaging hoopt de Durfsporter bovendien dat mensen geïnspireerd raken om, in tijden waarin er bijna geen wedstrijden georganiseerd kunnen worden, toch te blijven sporten en bewegen. Iets wat zeker in tijden van corona erg belangrijk is.”

“Het is wel weer even wennen om lange afstanden te lopen”, vertelt Sebastiaan. “Zo is het al een tijd terug sinds ik afstanden heb gelopen van 20, 30 en 40 kilometer. De voorbereiding op dit avontuur is dan ook niet helemaal ideaal.”

Toch heeft Sebastiaan er alle vertrouwen in dat ook deze uitdaging met een goed resultaat wordt volbracht.”Stel jezelf een doel en ga ervoor. Denken dat je het kunt is al het halve werk. Ik heb er zin in. Ik kijk er naar uit om mezelf tot het uiterste te testen en onder het genot van de ‘Christmas Top 100’ van Bovenkarspel naar Den Helder te hardlopen”.

Meer te weten komen over dit avontuur, de fundraising voor Damian of over Sebastiaan Horn? Volg hem dan via zijn website of via Facebook.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button