Den Helder

Succesvolle matches tijdens november matchmaand

Den Helder – De november matchmaand zit er inmiddels op, maar de Helderse Uitdaging is nog lang niet klaar. Een aantal aanvragen loopt nog en daarom kunnen ze nog geen eindstand geven van het aantal matches dat is gerealiseerd.

Pieter Bruin van Bikestore Julianadorp stuurde een bericht naar manager Cyril Kraak. Hij had in zijn opslag een scootmobiel staan. Keurig aan de oplader, zoals dat moet om de accu in goede staat te houden. Zij mochten die namens de familie Dunselman aanbieden aan de Helderse Uitdaging. Marga van Stichting Recreatief Longgenoten Contact reageerde meteen. Zij konden de scootmobiel goed gebruiken. Verschillende longpatiënten wie zelf geen scootmobiel kunnen aanschaffen, bijvoorbeeld na een terugval, kunnen hem dan een paar weken lenen. Ook zou de scootmobiel voor dagjes uit ook een uitkomst zijn.

Theatergroep Renaissance is een theatergroep welke nog niet zo lang bestaat. Hun doel is, met alles in eigen beheer, op een professionele manier het publiek te laten genieten van een theaterstuk. Een theaterstuk kost veel geld en door een klein budget waren zij nog op zoek naar theaterverlichting. Via matchgroeplid Sebastiaan Horn werd een super match met B’s Sound Service gerealiseerd. Zij hadden een set van twee DMX gestuurde fourbar liggen. Compleet met kleurenfilters, twee keer 15 DMX kabel en een mixer. Roy de Graaf van Theatergroep Renaissance is er ontzettend blij mee en ze kunnen niet wachten om hun theaterstuk op te kunnen voeren straks.

Parasol met voet
Het Odensehuis Den Helder is een laagdrempelige informatie-, advies- en ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen, beginnende dementie, hun familie, vrienden, buurtgenoten en alle andere belangstellenden. Mensen kunnen binnenlopen voor informatie, een praatje, kop koffie of thee of om deel te nemen aan een activiteit. Astrid Veldman van het Odensehuis diende een aanvraag in. Voor hun terras wilde ze heel graag een grote parasol. Maikel Kivits van Peterson reageerde meteen op de oproep welke de Helderse Uitdaging plaatste op social media. Hij had nog een nieuwe parasol inclusief voet waar hij zelf niets mee deed. Die wilde hij graag geven aan het Odensehuis. Hij bracht ‘m zelfs langs.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button