112

Achtervolging eindigt met flinke schade

Advertentie:

Den Helder – Een politieagent te motor wilde woensdagavond 1 december een bestuurder van een auto controleren in verband met opvallend rijgedrag. Hij negeerde alle stop- en volgtekens waarop hij ondersteuning van collega’s vroeg.

Uiteindelijk stopte de verdachte, maar toen de motorrijder afstapte, reed de verdachte toch weer weg, door het rode verkeerslicht de Jan Verfailleweg op. Daar de motorrijder in zulke situaties kwetsbaar is hebben twee politievoertuigen de achtervolging voortgezet.

Zij probeerden de verdachte vervolgens gecontroleerd tot stoppen te dwingen waarop een aanrijding tussen de verdachte en de twee politiewagens ontstond. De verdachte kon hierop worden aangehouden. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en reed vermoedelijk onder invloed.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button