Sport

Glenn van Nierop debuteert in stayerswedstrijden

Wieringerwaard – Glenn van Nierop, de winnaar van het algemeen klassement in 2015 en dit jaar in de Tour de Lasalle, gaat komende zondag debuteren bij de stayers. In 2015 was van Nierop tevens winnaar van het jongerenklassement. Glenn zijn debuut komende zondagmiddag bij het stayeren is in het Sportpaleis Alkmaar.

Stayeren is een wedstrijdsport bij het wielrennen, waarbij de renner op de wielerbaan achter een motor rijdt. Topsnelheden van 80 kilometer zijn op deze wielerbaan mogelijk. In de komende wedstrijd komen zeven koppels aan de start met meerdere debutanten.

Glenn rijdt achter de Duitse gangmaker Ralph Schumacher . Een geroutineerde gangmaker die thuis is in Alkmaar en er meerdere malen actief was. De komende wedstrijd is een opmaat voor het Nederlands kampioenschap. Dit kampioenschap is gepland op vrijdag 14 januari volgend jaar. De organisatoren hopen dan wel toeschouwers te mogen toelaten. Helaas moet Glenn het komende zondag zonder publiek stellen in verband met de geldende Coronamaatregelen.

Het koppel Glenn van Nierop – Ralph Schumacher gokken op een finaleplaats in het komende Nederlands kampioenschap. Afhankelijk van de Coronaregelgeving wil dit koppel zich serieus voorbereiden op het komende Nederlands kampioenschap.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button