GR2022HKHollands Kroon

Henk Cornelissen in de politiek bij D66

Advertentie:

Hollands Kroon – D66 Hollands Kroon heeft zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing bekend gemaakt en daar zit voor Wieringen misschien wel een opvallende naam bij. Naast Sonja Mulderij uit Hippolytushoef is oud-verslaggever van de Wieringer Courant, Henk Cornelissen, uit Den Oever terug te vinden op plaats vier van de lijst. De lijst wordt aangevoerd door Westerlander Maarten Versluis.

Momenteel werkt Henk bij Texelse Media op Texel. Met het weekblad Texel dit Weekend en de website Texel-Plaza.nl brengt deze uitgeverij informatie voor toerist en Texelaar, onder meer met dagelijks nieuws, evenementen en informatie over bedrijven. Als hobby is hij fervent liefhebber van muziek. Samen met arrangeur Dirk Keijzer heeft hij in 1983 de Bunzingers opgericht. Een zangkoor, bestaande uit elf personen die veel liedjes op cd uitbrachten en menig tv-optreden heeft gedaan. Ook was hij in het verleden lid van de rockband Walther PPK & The Bullets en tot voor kort van de Noeverse Bietbent, die onlangs is opgeheven. Momenteel werkt hij aan nieuw, eigen repertoire, voor een deel op de Texelse boot.

In 2009 werd Henk Cornelissen koninklijk onderscheiden, vanwege zijn inspanningen voor de Wieringer cultuur, de liedkunst en de beeldvorming van de Nederlandse visserij. Hij heeft in de voormalige gemeente Wieringen dertig jaar lang vrijwel alle gemeenteraadsvergaderingen verslagen, nu en dan ook in de Wieringermeer, en deed dat later nog enkele jaren voor Hollands Kroon. Iemand die dus weet hoe de politiek in elkaar steekt.

Niet mopperen
Nu hij wat meer tijd heeft – Henk heeft een baan voor vier dagen – en in zijn woongemeente geen verbintenis met werk of politiek heeft vond hij het tijd om zich bij een partij aan te melden en dit is dus D66 geworden. “Hopelijk kan ik daarmee wat goeds uitrichten in een gemeente waar je soms denkt: ‘Had dat nou niet anders gekund?’ Dan kun je wat gaan mopperen als je erover leest of langs iets lelijks rijdt, maar je kunt ook proberen een soortgelijk vervolg te voorkomen”, aldus Henk in een van zijn columns voor Texel dit Weekend.

D66 heeft in Hollands Kroon twee zetels. Daar hij op de vierde plaats staat is de kans dat hij in de gemeenteraad komt erg klein. Of hij moet heel veel voorkeuzestemmen krijgen. Dan kan het zomaar gebeuren dat Henk in het gemeentehuis niet op de persstoel zit maar aan de tafel van de raadsleden.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Henk een goede keuze mijn zegen heb je al had jij je ook bij LADA en Anders aankunnen sluiten.

Wellicht ook interessant

Back to top button