Hollands KroonMaritiem

Mediation tussen gemeente Hollands Kroon en firma Luyt

Advertentie:

Den Oever – De gemeente Hollands Kroon en de firma Luyt uit Den Oever starten een mediationtraject om tot een oplossing te komen voor het lopende dispuut over de huurovereenkomst tussen de twee partijen. Begin dit jaar werd de bedrijfsverplaatsing van Luyt afgerond, maar al snel startte het bedrijf een rechtszaak omdat zij van mening zijn dat het nieuwe gehuurde niet voldoet aan de afspraken in de huurovereenkomst.

Op vrijdag 19 november 2021 vond de rechtszitting plaats die door dokbedrijf Luyt b.v. is aangespannen tegen de gemeente. Het college B&W van de gemeente is van mening dat hetgehuurde voldoet aan alle afspraken. De oplevering is gedaan door een onafhankelijke deskundige, die oordeelde dat alles in orde was. De gemeente betreurt het wel dat een rechtszaak noodzakelijk was en het niet lukte om via gesprekken met Luyt tot een oplossing te komen. Daartoe zal nu, met begeleiding van een mediator vanuit de rechtbank, alsnog een poging worden gedaan.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button