Den HelderJeugdVideo

Verrekijker en Windwijzer hebben het groenste schoolplein van Den Helder (video)

Advertentie:

Den Helder – Uit handen van Sinterklaas en ‘hoofdpiet van de burgemeester’ wethouder Pieter Kos ontvingen de leerlingen van de Verrekijker en de Windwijzer het vignet Groene Schoolpleinen. Daarmee is hun schoolplein het groenste schoolplein van Den Helder.

Het vignet Groene Schoolpleinen houdt in dat het plein voldoet aan een aantal voorwaarden op het gebied van groen, duurzaamheid en levendigheid. Dat is goed te zien, want het doet in slechts weinig opzichten aan een klassiek schoolplein denken. Bomen, struiken, natuurlijke klimobjecten en ook overal plekjes voor dieren en insecten om te nestelen. Leerlingen Liv en Noa uit de onderbouw hebben samen met klasgenootjes gewerkt aan het insectenhotel. “Het insectenhuis is een plek waar dieren in kunnen leven en kunnen rusten en eten”, vertelt Liv.

Het schoolplein helpt de kinderen om te spelenderwijs te leren over de natuur. “Kinderen op zoek gaan naar insecten, nieuw plant- en boomsoorten ontdekken”, vertelt leerkracht Bart Nottelman, “op die manier kunnen we heel veel onderwerpen aansnijden en onderzoeken met elkaar”. Wethouder Kos speelde toen hij vroeger op school zat op “een betegeld voetbalveld”, maar ziet de mogelijkheden van het groene schoolplein. “Kinderen leren hier om te gaan met zichzelf en hun mogelijkheden en dat dan in een omgeving waar je in de grond kunt wroeten en in de bosjes kunt spelen, met natuur om je heen. Een hele fijne omgeving voor kinderen.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button