Den Helder

Rabobank steunt Stichting Herdenkingsstenen Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Stichting Herdenkingsstenen Den Helder heeft het initiatief genomen om Herdenkingsstenen te realiseren ter nagedachtenis aan de Joodse, omgekomen stadsgenoten. De afgelopen twee jaar plaatste de stichting al honderd herdenkingsstenen voor de woningen waar 118 Joodse stadsgenoten hebben gewoond voordat zij tijdens WO II werden vermoord.

De volgende stap is het plaatsen van een namenmonument met hierop de namen van alle Joodse, omgekomen stadsgenoten. Rabobank draagt hier graag haar steentje aan bij en doneert € 15.000,-. Peter de Vrij, voorzitter Stichting Herdenkingsstenen Den Helder, reageerde met grote blijdschap op onze donatie: “De bijdrage maakt het nu mogelijk alle lichten op groen te zetten voor realisering van het monument!”

De gedenkplaats met namenmonument wordt geplaatst in het stadspark van Den Helder ter hoogte van het Koningsplein. De verwachting is dat het monument op 29 april 2020 wordt onthuld.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button