Hollands KroonVideo

Dust Warriors gaan stofhappen in Dakar Rally

Kolhorn – De Dakar Rally gaat zondag dan echt van start voor Team Dust Warriors uit Nieuw-Vennep. Het materiaal, vier trucks, ging een maand geleden al op transport. Het team zelf vloog 27 december richting Saoedi-Arabië voor de beroemdste rally ter wereld.

“De hitte is heel erg wennen”, vertelt Co de Wit uit Kolhorn die het team als navigator versterkt heeft. “Het is hier nu 30 graden en de zon brandt heftig. Gelukkig gaan we straks de woestijn in, daar is het een stuk kouder. Verder is het veel duinen en stenen hier.”

De Wit rijdt op de truck waar teambaas Wiliam van Groningen achter het stuur zit. De wagen is de enige ‘Dakar-veteraan’ in het team en werd eerder gebruikt door het team De Rooy uit Brabant. De andere wagen van team Dust Warriors is een DAF. Verder zijn er nog twee vrachtwagens mee vol faciliteiten zoals slaapkamers, een keuken en heel veel reserve materiaal.

“De sfeer is erg goed. We hebben het gezellig met zijn allen. We hebben een mooi kampje opgezet”, vertelt De Wit. “Alles is goedgekeurd. We hebben zelf vanwege corona een PCR-test moeten doen. Iedereen kwam daar prima door. Ook het materiaal is goedgekeurd. De turbo is nog verzegeld. Eigenlijk bijna geen op- of aanmerkingen.”

Het team heeft de afgelopen dagen met beide wagens al kunnen proeven aan de woestijn. “Drie dagen voor de start mag je de zogenaamde ‘shakedown’ rijden. Dat is een klein rondje van 9 kilometer hier in de buurt. Daar kan je testen, kijken dat alles ‘on point’ is en even wennen aan alles en elkaar”, zegt De Wit

Zaterdagmiddag werd de proloog verreden, zondag is de eerste echte wedstrijddag. De Wit: “De proloog is om te bepalen wat straks de startopstelling wordt. Zo start je dan op je eigen niveau. Die is maar tien kilometer lang. Ik ben blij dat het nu echt gaat beginnen.” Het team is de komende weken te volgen via Facebook.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button