Sport

Denise Betsema levert wat tijd en punten in

Baal/Hulst – “Het is lastig, maar Ik ga alles geven”, zei Lucinda Brand op Nieuwjaarsdag in het Belgische Baal, voor de start van de cyclecrosswedstrijd om het X2O klassement. Daarbij doelend om de achterstand in tijd te willen inlopen op Denise Betsema.

De start was goed en al ras na twee van de vier af te leggen ronden ontstond een kopgroep, bestaande uit wereldkampioene Lucinda Brand, de Nederlands kampioene Ceylin del Carmen Alvarado en Denise Betsema. Op een loodzwaar modderig circuit voor deze drie dames een mooi uitgangspunt om de genomen afstand verder uit te bouwen. En zo geschiedde. In de genoemde volgorde kwamen de dames over de finish. Een volledig Nederlands podium was gegarandeerd. De vierde en vijfde plaats kwam ook in Oranje handen met Annemarie Worst en Fem van Empel.

Hulst
Zondag in Hulst werd de wedstrijd voor Betsema al verpest met een start met kleine ongemakken. Ze zou geen vervolg kunnen geven aan de twee vorige overwinningen in Hulst. Ze kwam niet goed met haar schoen in het klikpedaal en dat betekende een slechte start. Bij de eerste meting in de openingsronde kwam de Texelse cyclecrosser op een negentiende plek door.

Dat betekende een inhaalrace op een snel parkoers, waar de regen weinig invloed had gehad op de ondergrond. Lucinda Brand stevende af op haar vijftiende overwinning van dit winterseizoen. Deze dame rijdt weg van de concurrentie waar het haar uitkomt. Verder dan tot een zevende plaats in de daguitslag zat er niet in voor Denise. Bij de eerste tien kwamen maar twee buitenlandse dames voor.

Tijd en punten inleveren
In het X2O Badkamerklassement heeft Denise nog maar 46 seconden voorsprong op Wereldkampioene Lucinda Brand. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan voor het eindklassement. Ook in Hulst was het inleveren voor Betsema. Nu in punten om de Wereldbeker. Brand liep verder uit op de concurrentie door haar overwinning. De 19-jarige Puck Pieterse, die als tweede eindigde, verkleinde haar achterstand van 59 naar 48 punten op Denise, die tweede staat. In dit klassement zijn nog twee veldritten te gaan.

Het seizoen, dat al in oktober begon in Amerika, kent drie belangrijke klassementen. De Wereldbeker-, X2Obadkamer- en het toonaangevende Superprestigeklassement. Waarin de weekenden vaak twee wedstrijden kennen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: