Hollands Kroon

Hollands Kroon: Toch veel schade door vuurwerk

Hollands Kroon – Ondanks het vuurwerkverbod is er toch voor veel geld vernield/opgeblazen door vuurwerk in de gemeente Hollands Kroon. Het gaat om zeker € 13.900,-. De schade is daarmee hoger dan de schade van de afgelopen twee jaren.

Deze kosten zijn voor materiële schade en loonkosten. Ook is er voor zeker € 4.000,- schade door vandalisme. Daarnaast zijn er veel Fixi meldingen gemaakt over overlast. Vooral over harde knallen van illegaal vuurwerk en dat mensen ondanks het vuurwerkverbod toch vuurwerk afstaken.

De wrange ‘oogst’ van meldingen uit het hele gebied van Hollands Kroon over vuurwerkschade bestaat op dit moment uit vernielingen aan onder meer:

2 hondenpoepbakken
9 prullenbakken
11 verkeersborden
2 straatnaamborden
1 beschadigde lichtmast
Hekwerk bij speeltuin in Kreileroord

Schade door vandalisme
Naast de schade door vuurwerk is er ook heel veel schade door vandalisme. Zo zijn er vijf lantaarnpalen opzettelijk platgereden langs de Gemeenelandsweg tussen Hippolytushoef en Den Oever. De kosten door deze vernielingen zijn € 4.000,-. Ook is er 1 stroomkast vernield bij de ijsbaan in Slootdorp. De kosten van de schade hiervan zijn € 200,-.

Het bedrag van de € 13.900,- schade door vuurwerk kan hoger uitpakken. Zelfs maanden later kunnen nog meldingen binnenkomen die veroorzaakt zijn door vuurwerk. Bijvoorbeeld door straatkolken die zijn opgeblazen. Op het eerste oog is daar niets aan te zien. Pas na hevige regenval spoelt het zand in de kapotte onderbak en zakt het straatwerk (sink-hole) eromheen weg.

Melding maken
De meldingen van vuurwerkschade komen binnen via de Fixi-app onder het kopje ‘vuurwerkschade’. Schades kunnen nog steeds worden doorgegeven, via de Fixi-app en telefonisch via tel. 088-321 5000. De gemeente repareert de schade zo snel mogelijk.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button