Maritiem

Belangstelling voor maritieme havensite gestegen

Den Helder – De belangstelling voor de berichten en foto’s op de maritieme havensite www.maritiemdenhelder.eu van journalist Paul Schaap is het afgelopen jaar met maar liefst bijna 40 procent gestegen. In totaal is circa 56.000 keer een bericht met foto bekeken. In 2021 gebeurde dit zo’n 40.000 keer. De belangstelling voor maritiem nieuws uit Den Helder komt niet alleen uit Nederland, maar ook uit tientallen andere landen.

Maritiem Den Helder in woord en beeld is inmiddels ruim twee jaar operationeel. Vanaf de start in september 2020 is hierop iedere dag een nieuwsbericht met een foto geplaatst. Dit bericht kan gaan over de marine, de offshore-industrie, de visserij of de binnenvaart. Maar ook over Museumhaven Willemsoord of Den Helder Airport. Verder bevat de site een bedrijven- en een schepenregister en actuele en historische artikelen gerelateerd aan Den Helder.

“De meeste aandacht gaat toch wel uit naar de dagelijkse nieuwsberichten”, zegt initiatiefnemer Paul Schaap, die al zo’n veertig jaar als maritiem journalist werkzaam is. “Dat de belangstelling het afgelopen jaar zo explosief is gestegen, heeft ook mij verrast. De meeste bezoekers zijn afkomstig uit Nederland, maar daarnaast kijken ook geïnteresseerden uit meer dan 40 andere landen mee. Waaronder België, Duitsland, Engeland en Frankrijk, maar ook de VS, China, Curaçao en Indonesië. En dat voor zo’n relatief kleine haven als Den Helder. Dat ook andere media in zowel binnen- als buitenland berichten van onze site overnemen, draagt hier zeker toe bij.”

Elke dag nieuws
Het valt overigens lang niet altijd mee om elke dag nieuws voor de site te vinden, maar dit is nog wel steeds gelukt. Naast 40 procent meer bezoeken is ook het totale aantal nieuwsberichten gestegen van 393 in 2021 naar 432 in het afgelopen jaar. Daarnaast is vorig jaar een tiental actuele artikelen op de site geplaatst.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button