Hollands KroonUitgaan

Concert in Winkel met flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel

Advertentie:

Winkel – Culturele Stichting Niedorp organiseert op zondagavond 16 februari een concert ‘Ode aan de Spaanse gitaar’ met flamenco-gitarist Eric Vaarzon Morel.

Eric kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het zevende Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op negentienjarige leeftijd naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte. Dat was het begin van zijn professionele vorming die hem bracht langs concert- en theaterpodia in binnen- en buitenland, langs talloze samenwerkingen met musici, acteurs, kunstenaars en theatermakers van (inter)nationale faam en hem heeft gemaakt tot de authentieke en veelzijdige (flamenco)gitarist, theatermaker en componist die hij nu is.

Ieder jaar bespeelt Eric de Nederlandse concert- en theaterpodia met een nieuw programma waarin de door hemzelf gecomponeerde muziek centraal staat. Hij laat zich voor zijn theaterprogramma’s veelal inspireren door het werk van kunstenaars door de eeuwen heen. Als hoofd- en bijvakdocent flamencogitaar aan de klassieke afdeling van het Conservatorium van Amsterdam stimuleert Eric jong talent. “Ook daarom hou ik van flamenco, het stimuleert de vrije geest. Ik ben steeds meer mijn eigen muziek gaan maken en heb uiteindelijk mijn kunstenaarschap gevonden, hoe pretentieus dat misschien ook klinkt. Al is de zoektocht natuurlijk nooit ten einde”.

Het concert begint om 20.00 uur. Prijs € 15,00. Meer informatie is te vinden op https://www.culturelestichtingniedorp.nl. Hier is ook te reserveren. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemen van Nuijens in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op (0224) 54 21 19. Het concert zal plaatsvinden in de verwarmde Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel. Parkeren is gratis. Late beslissers kunnen gewoon naar de kerk komen. Er kunnen vast nog wel een paar stoelen bij om het concert mee te beleven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button