Hollands KroonUitgaan

Expositie Maria Ruygrok in Pension van Ewijcksluis

Advertentie:
Een van de schilderijen van Maria Ruygrok.
Van Ewijcksluis – De schilderijen van Maria Ruygrok zijn van 16 februari tot 8 maart 2020 te zien in het Pension van Ewijcksluis.

Haar passie is al haar hele leven tekenen, op school was het zelfs haar favoriete vak. Op haar werk kladderde ze de vergaderstukken vol. Ook de crpytogram, waarop ze elke dag broedt, is binnen de kortste keren omgeven door maffe portretjes. Ruygrok is een telg van het grote Breezandse bollenkwekersgezin dat vroeger aan de Zandvaart vrij regelmatig Nederlands kampioen bloemenmozaïeken werd. Zij maakte de gezichten en de liefde voor portretteren is nooit verdwenen.

In de jaren die ze na 1976 in Haarlem woonde had ze minder tijd voor tekenen, vanwege drukte met gezin en werk. Soms was er een cursus van Kreater en daar maakte ze gebruik van. Toen ze in Slochteren (Groningen) ging wonen, raakte ze geïnspireerd door een paar cursussen, waarbij ze potlood en krijt verving voor kwasten en acrylverf. Ook raakte ze geïnspireerd door andere onderwerpen. Zo heeft ze sinds de verhuizing naar de provincie Groningen een passie gekregen voor landschappen. De expositie bestaat uit landschappen en portretten.

De opening vindt plaats om 15.00 uur. Tijdens de opening is er tijd voor een hapje en een drankje, daarna is het tijd voor de traditionele kippensoep.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button