Sport

Badmintonners Zeemacht met 6-2 onderuit tegen koploper

Advertentie:

Den Helder – De badmintonners van Zeemacht hebben koploper ’t Vennewater niet al te moeilijk kunnen maken. Na de mannen- en vrouwendubbel stond er al een 0-2 achterstand op het scorebord.

Nadat Marco de Boer en Dico Wouters de eerste game hadden gewonnen, kregen ze in de tweede game een unieke kans om de partij in hun voordeel te beslissen. Een misverstand tussen beide spelers zorgde er echter voor dat deze game uiteindelijk toch met 21-23 naar de tegenstander ging. Ook de spannende derde game ging met 18-21 naar het team uit Heiloo. Marina van den Berg en Susan Hazelaar speelden een prima partij samen, maar moesten toch met een 23-25 en 17-21 eindstand genoegen nemen.

Beide mannensingles gingen eveneens verloren. Marco der Boer liep in de tweede game een peesblessure aan zijn hand op, waardoor hij niet meer voluit kon gaan en lijkt voorlopig uitgeschakeld. Voor Thom Goedhart was zijn tegenstander duidelijk een maatje te groot. De vrouwensinglepartijen leverden het eerste winstpuntje op. Susan Hazelaar verloor na een prima partij met 16-21 en 17-21, maar Marina v.d. Berg trok met twee keer 21-17 wel aan het langste eind.

Gemengd dubbelpartijen
De beide gemengd dubbelpartijen werden uiteindelijk in drie games beslist. Thom Goedhart en Susan Hazelaar verloren de eerste game nipt met 19-21, herstelden zich door de tweede te winnen met 21-15, maar moesten toch de derde game met 16-21 aan de tegenstander laten. Marina v.d. Berg en Dico Wouters wonnen de eerste game met 21-15, verloren de tweede met 12-21, maar zorgden toch in een bloedstollende derde game met 24-22 voor het tweede winstpuntje.

Zo was de einduitslag 2-6 in het voordeel van ’t Vennewater. Komende zondag 14 januari staat de uitontmoeting in Wormer tegen De Shuttle 1 op het programma.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button