Den Helder

Gemeente volgt bij nieuw stadhuis de normale procedure

Advertentie:

Den Helder – De komst van het stadhuis op Willemsoord verloopt keurig via dezelfde regels die voor iedereen gelden. En het betekent ook niet dat er in de toekomst een stop komt op andere ontwikkelingen in het gebied. Dat zei wethouder Michiel Wouters maandagavond in de gemeenteraad.

Wouters reageerde op opmerkingen van CDA-fractievoorzitter Harmen Krul, die op zijn beurt vragen stelde naar aanleiding van het recent geopperde initiatiefvoorstel van de oppositie met betrekking tot de vestiging van het stadhuis op Willemsoord. “Er wordt een beeld geschetst dat de gemeente een bepaalde voorkeurspositie voor zichzelf creëert, dat we zelf andere procedures volgen dan voor alle andere ontwikkelingen geldt. Klopt dat?”, vroeg Krul.

“Er wordt ook een beeld geschetst dat, als de voorgenomen ontwikkelingen op Willemsoord doorgaan, er in de toekomst geen ruimte meer is voor andere ontwikkelingen. Klopt dat?”, was de tweede vraag.

Normale procedure
Wethouder Michiel Wouters was er duidelijk over: “Nee, er loopt een normale procedure waarbij indien nodig ook een bestemmingswijziging zal worden aangevraagd. Daar ziet het niet naar uit, want de plannen lijken binnen het bestemmingsplan te passen. Mocht dat toch niet zo zijn, dan wordt de reguliere procedure gevolgd.”

Op de tweede vraag gaf Wouters het volgende antwoord: “Alle evenementen die nu op Willemsoord plaatsvinden, moeten daar plaats kunnen blijven vinden. En de realisatie van dit stadhuis mag op geen enkele manier de activiteiten van bijvoorbeeld de Museumhaven in de wielen rijden. Waar dat toch aan de orde is, zetten we alles op alles voor een oplossing. Het college vindt het heel belangrijk dat de Museumhaven zich als onderdeel van Willemsoord kan blijven ontwikkelen.”

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button