Sport

Geschiedenis herhaalt zich voor Tonegido

Advertentie:

Hippolytushoef – De handballers van Tonegido moesten zondagmiddag naar Emmercompascuum, waar tegenstander HVC op hen wachtte. Met de thuiswedstrijd in het achterhoofd waren de mannen gewaarschuwd. Toen werd een overwinning weggegeven aan de nummer laatst van 2A. Dat duel werd gelijkgespeeld en dat is tot de dag van vandaag ook het enige punt wat gehaald werd door de Drentenaren.

Weer niet compleet ging de wedstrijd van start en al snel bleek dat dit niet zo maar even een potje werd. HVC bleef steeds in de wedstrijd, mede door het ongeduldige spel van Tonegido. De voorsprong wou maar niet groeien, verder dan een verschil van twee kwamen de Wieringers niet. Bij rust stond 13-15 op het bord.

Iedereen wist waar het beter moest en toch trapte Tonegido in dezelfde val als de heenwedstrijd, namelijk het meegaan in het slechte spel van de tegenstander. Minder dan vier minuten voor tijd was het verschil voor het eerst drie punten: 27-30. De wedstrijd leek gespeeld, maar niets was minder waar. Zoals vaker kwam de tegenstander met een eindoffensief en sleepte er een gelijkspel uit: 30-30.

Geslagen huiswaarts
Daar waar Tonegido in de laatste halve minuut nog recht dacht te hebben op een reguliere strafworp, gaven de arbiters niet thuis en kon het tweede punt voor HVC worden bijgeschreven. Zonde, want alle concurrenten lieten dit weekend dure punten liggen. Wederom werd in Emmercompascuum een feestje gevierd en keerde Tonegido geslagen huiswaarts.

Opladen nu voor volgende week als Cometas uit Leeuwarden op bezoek komt. Hopelijk is de ploeg dan weer compleet om de weg omhoog verder in te zetten. Zondagmiddag om 13.15 gaat het los aan de Belterlaan in Hippolytushoef.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button