Hollands KroonZakelijk

Veranderingen in Hippolytushoef

Adverentie

Hippolytushoef – De komende tijd vinden in het dorp Hippolytushoef enige veranderingen plaats. Reisbureau Hippo krimpt in en de snackbar aan de Hoofdstraat stopt ermee. Dan is er ook nog een plan ingediend voor de huisvesting van enkele honderden werknemers aan de Rijksweg N99.

Reisbureau Hippo heeft besloten om na een jarenlange samenwerking samen te gaan met Bak Reizen uit Alkmaar. Eigenaar Dorus Rasch van Hippo Reizen is nu reeds werkzaam bij Bak Reizen. Het reisbureau aan de Elfstraat blijft gewoon open, aldus de website van het reisbureau. Voor busreizen kan iedereen voortaan terecht bij Bak.

Naar de Hoofdstraat voor een patatje of een kroket is er straks dus niet meer bij. De liefhebber moet dan iets doorlopen naar ’t Hoekje. Daar wordt restaurant ’t Plein verbouwd en is straks de plek voor de lekkere snacks. Op de plaats van de snackbar aan de Hoofdstraat worden appartementen gebouwd, vertelde eigenaar Jos Kuiper aan het Noordhollands Dagblad. De opening is gepland op maandag 17 februari.

Op de website van het Wieringernieuws staat te lezen dat er een plan bij de gemeente is ingediend voor de huisvesting van ongeveer 300 werknemers aan de Rijksweg N99 ter hoogte van de rotonde bij Hippolytushoef. De elf gebouwen moeten dan in de plaats komen van de stallen van Piet Ottens. De werknemers zullen voor een groot Amerikaans concern een datacenter gaan bouwen bij Agriport te Middenmeer.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button