Hollands Kroon

Winnende plan voor woningbouw De Zwerm komt van USP Vastgoed

Winkel – Projectontwikkelaar USP Vastgoed mag woningen bouwen op de locatie van de voormalige basisschool De Zwerm in Winkel. Dit heeft de gemeente Hollands Kroon maandag bekendgemaakt. Dit bedrijf diende het winnende plan in bij een openbare inschrijving. Er komen in totaal twintig nieuwe woningen op deze locatie, onderverdeeld in twaalf 2-onder-1 kapwoningen en acht vrijstaande woningen. Dit plan kreeg ook de hoogste beoordeling van de omwonenden, die in de jury zaten.

De voorkant van de nieuwe woningen kijken straks uit op de Bosstraat, net als in het huidige straatbeeld. Daarmee sluit het plan aan op de omgeving. Ruimtelijk zal het er daardoor als één straat uitzien. Zo komt er een ruim opgezette en groene wijk met een open karakter. De ontwikkelaar houdt rekening met de al aanwezig bomen en planten. Er komt ook een groene buffer aan de zuidwestzijde van het plan in combinatie met de daar aanwezige sloot.

Draagvlak
De sloop van het bestaande schoolgebouw levert een deel van het benodigde materiaal op voor de nieuwe woningen. “Een win-winsituatie in het kader van duurzaamheid en circulaire economie”, zegt wethouder Theo Groot. “Ik ben ook blij dat het winnende plan de grote voorkeur heeft van de omwonenden. Dat maakt het een initiatief dat wordt gedragen door de buurt.”

Hollands Kroon zit binnenkort met USP Vastgoed om tafel om de contracten te tekenen. Daarna start de bestemmingsplanprocedure en kan de ontwikkelaar beginnen met de bouw. De planning is dat het project uiterlijk 31 januari 2023 gereed is.

Beoordeling plannen
De locatie is eind 2019 in de verkoop gezet voor woningbouw. “Alle geïnteresseerden konden een woningbouwplan indienen. Vooraf zijn er weinig tot geen kaders meegegeven voor woningbouwaantallen, bouwhoogte of woningtype. De binnengekomen plannen waren daarom heel verschillend. Om tot een eerlijke beoordeling te komen, zijn alle plannen in januari beoordeeld op een vijftal aspecten: ruimtelijke kwaliteit, wensen van de omgeving, duurzaamheid, financiën en communicatie.” USP Vastgoed scoorde met een 7,5 het hoogste cijfer van alle inschrijvingen en is daarmee de winnaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button