Den Helder

GGD opent ook vaccinatielocatie in Den Helder

Den Helder – De GGD opent 8 maart een extra vaccinatielocatie in Den Helder. In het voormalige gemeentehuis aan de Drs. F. Bijlweg worden zes vaccinatielijnen ingericht. De vaccinatieplek komt tot stand in goede samenwerking met de gemeente Den Helder.

Met de toevoeging van Den Helder komt het aantal vaccinatielocaties op drie. Vorige week werd bekend dat op het bedrijventerrein Agriport in Middenmeer een grote priklocatie wordt gerealiseerd met twaalf vaccinatielijnen. Half januari werd in Alkmaar de eerste vaccinatieplek in gebruik genomen. De locatie in Middenmeer is vanaf 20 februari operationeel.

Vooralsnog worden de locaties in Middenmeer en Den Helder gebruikt voor het inenten van de doelgroep die volgens de vaccinatiestrategie van de overheid aan de beurt is. Later dit voorjaar worden ook andere doelgroepen uitgenodigd.

GGD Hollands Noorden is nog op zoek naar een vierde plek in de regio. Ook wordt onderzocht of op Texel een vaccinatiemogelijkheid kan worden gecreëerd voor bijvoorbeeld de doelgroep ouderen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

4 reacties

 1. Dat kon ook niet anders.
  Je kunt toch niet verwachten dat 85+ers van Texel naar Alkmaar komen voor een prik?

  Nu alleen de vaccins nog 😉

  1. De GGD ziet het toch anders. Want volgens hun woordvoerder moet je het zien als een cadeau dat die mensen eerder een prik krijgen.

   1. en vanaf 8 maart pas, dan zouden alle ouderen al lang ingeënt horen te zijn….

    1. Hopelijk is het dan wat minder koud. In Alkmaar stonden die oudjes buiten te blauwbekken

Back to top button
%d bloggers liken dit: