Hollands KroonVideoZakelijk

AVIA Marees viert 100-jarig bestaan (video)

Advertentie:

Kolhorn – Precies honderd jaar geleden in 1922 had Jan Marees bij Julianadorp aan het buurtschap ‘De Blauwe Keet’ een kruidenierszaak/café, waar ook vaten met petroleum werden verkocht. Later kwam daar de gasolie bij en werd een tankwagentje aangeschaft.

In 1980 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de havenweg in Kolhorn. Vier jaar daarvoor was het eerste tankstation met automaat geplaatst aan de Schoolweg in Julianadorp. In de jaren die daarop volgen breidde dit netwerk zich uit tot nu meer dan 61 tankstations.

De huidige directeur, Dick Jan Marees, en zijn team zitten niet stil en zijn voorbereid op de toekomst. Zo komt op het terrein aan de Havenweg een waterstof tankstation en staat er al een laadpunt voor elektrische auto’s. Het bedrijf heeft ongeveer vijftig mensen in dienst en heeft 61 tankstations in Friesland, Noord-Holland en nog één in Zuid-Holland. Dit jaar komen er nog drie locaties bij.

Verder handelt het bedrijf in smeermiddelen, oliën en vetten. Een zeer vooruit strevend bedrijf dus en Dick Jan Marees ziet de toekomst dan ook vol vertrouwen tegemoet. 100 jaar betekent ook dat je een verzoek kunt doen voor het ‘Predicaat Koninklijk’. Deze hele procedure duurt wel een jaar, dus misschien volgend jaar een Koninklijke AVIA Marees.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button