Den Helder

Opa hoort drie jaar cel eisen voor misbruik kleindochter

Den Helder – Tegen een 63-jarige opa uit het Limburgse Roermond is voor de rechtbank in Alkmaar drie jaar cel geëist, omdat hij 21 augustus vorig jaar in Den Helder seks zou hebben gehad met zijn 12-jarige kleindochter. De verdachte zou daarnaast ruim € 6.700,- schadevergoeding moeten betalen.

Verdachte René M. gaf het seksueel misbruik op de zitting toe. Hij zei dat hij een grote fout heeft begaan en dat hij elke straf aanvaardt die hem wordt opgelegd. De tiener kreeg op de bewuste dag hulp van haar grootvader om haar nieuwe kamer in te richten. Volgens het meisje begon het met knuffelen en kusjes geven, maar lag haar opa op een gegeven moment bovenop haar.

De moeder van het slachtoffer noemde de opa in haar slachtofferverklaring een monster en pedofiel. De oma van de tiener verklaarde dat het niet de eerste keer is dat de verdachte in de fout gaat. Hij zou in het verleden al eerder ontucht hebben gepleegd met jonge nichtjes. René M. ontkende dat met klem.

De uitspraak van de strafzaak is op 15 februari.

Toon meer

Noordkop Centraal

Bovenstaand bericht is afkomstig van Noordkop Centraal, de publieke lokale omroep voor Schagen. Noordkop Centraal is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button