Hollands KroonTexelVideo

Aangespoelde Bruinvis Tess kan weer zelfstandig zwemmen (Video)

Advertentie:

Anna Paulowna – De Bruinvis Tess die maandagochtend is aangespoeld op een van de stranden van Texel kan inmiddels weer zelfstandig zwemmen. Tess verblijft momenteel in een bassin in het dierenpark op Landgoed Hoenderdaell.

De Stichting SOS Dolfijn vertelt op hun Facebook-pagina dat de bruinvis er erg slecht aan toe was en dat ze begeleiding nodig had in het water. Maar Tess begint langzamerhand weer in haar eentje te zwemmen. SOS Dolfijn meldt: “ook eet ze heel gretig haar visjes op”.

Toon meer

Odessa Langeveld

Odessa is stagiaire bij Regio Noordkop. Ze studeert aan het ROC van Amsterdam en woont in Anna Paulowna. Ze is bereikbaar via odessa@regionoordkop.nl.

1 reactie

  1. Zou het de lach zijn op het gezicht van deze dolfijn die me zo vrolijk maakt? Of is het misschien toch het feit dat ik nog weet hoe dolfijn smaakte? Dat laatste omdat dolfijn tot in de jaren 50 nog gegeten werd in Den Helder. Ik vind het prachtig dat Tess weer kan zwemmen. En dat ze een naam heeft gekregen natuurlijk, ook niet onbelangrijk. Begrip voor iets groeit wanneer het een naam heeft. Heel logisch. Voor veel mensen.

Wellicht ook interessant

Back to top button