Sport

Wieringers de baas in Amsterdamse Pijp

De Amsterdamse Pijp was zaterdag het strijdtoneel van de handbalwedstrijd tussen US en Tonegido. De mannen uit Hippolytushoef waren gebrand op een revanche voor de wedstrijd van vorig seizoen, toen werd op een uiterst vervelende manier gelijk gespeeld nadat ze anderhalve minuut voor tijd nog drie punten voor stonden. Bestolen van twee punten bleek later.

De voorgaande week werd hard getraind op vooral het verdedigende werk. Dit wierp zeker zijn vruchten af. Fel werden de Amsterdammers vanaf de eerste seconde op de huid gezeten. Dit resulteerde gaandeweg de eerste helft in een voorsprong van vier punten: 2-6. US kwam mede door het niet scherp zijn in de afronding terug in de wedstrijd. Het verschil bij rust was maar één punt: 9-10. Dit hadden er met enige scherpte zeker 8 of negen moeten zijn. Tonegido was de veel betere ploeg.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op en deden de ploegen scorend niets voor elkaar onder. Heel even nam de ploeg uit de Pijp de leiding (14-13) om deze daarna direct weer kwijt te zijn. Bij 19-19 ging het spreekwoordelijke gas er op bij de groenhemden en scoorden ze vier keer op rij. Het gat was geslagen zo leek het, 19-23 met nog vijf minuten te spelen. Toch wist US niet van opgeven en probeerde de ploeg met zeer offensief spel de zaak te ontregelen.

Verdiende zege
Zo ver lieten de Wieringers het niet komen. Met een scheef oog naar de klok werd de wedstrijd uitgespeeld en werden de twee dure punten mee naar huis genomen. Nooit is er bij de spelers de gedachte geweest dat deze wedstrijd verloren zou gaan. De uiteindelijke eindstand van 24-25 was dan ook geheel verdiend.

Aanstaande zondag 3 november staat de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen HVC uit Emmer-Compascuum op het programma. Wie er bij wil zijn om de ploeg te steunen moet zorgen dat hij/zij om 13.15 uur een plekje heeft in de handbalarena aan de Belterlaan.