Kop van Noord-Holland

Stationsbelevingsmonitor: Den Helder Zuid scoort nipte voldoende, cijfers Den Helder en Anna Paulowna stijgen

Advertentie:

Noordkop – NS heeft de cijfers van de Stationsbelevingsmonitor 2022 gepubliceerd. Station Den Helder Zuid haalde net aan een voldoende, terwijl de stations van Den Helder en Anna Paulowna rond de zeven scoren.

Station Den Helder Zuid werd door de treinreizigers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 5,7: dat is 0,3 punt lager dan in 2021. Alleen station Lage Zwaluwe in Noord-Brabant scoorde dit jaar lager in het onderzoek (5,2). De stations in Den Helder en Anna Paulowna werden afgelopen jaar juist beter beoordeeld dan in 2021. Den Helder ging van een 6,8 naar een 6,9 en Anna Paulowna steeg van een 6,9 naar een 7,1. De stations Santpoort Zuid (8,0), Enkhuizen (7,9) en Overveen (7,8) werden het hoogst beoordeeld in Noord-Holland.

De Stationsbelevingsmonitor is een onderzoek van I&O Research in opdracht van NS en ProRail. Daarin werd naar de mening gevraagd van 85.000 treinreizigers. Het hele onderzoeksrapport is terug te vinden op de website van NS.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button