Camping Waddenzee koopt grond gemeente Hollands Kroon

Westerland – Camping Waddenzee in Westerland zal, als de gemeenteraad van Hollands Kroon in de raadsvergadering van maart hiervoor groen licht geeft, aan de westzijde van het huidige campingterrein aan de Westerlanderweg grond aankopen van de gemeente. Dit om uitbreiding van het campingterrein mogelijk te maken om zodoende te voldoen aan de geldende brandveiligheidseisen.

“Ondertussen loopt deze procedure al zo’n 6, 7 jaar”, benadrukt burgemeester Van Dam. De veiligheid is niet in het geding is geweest. “Bij acuut brandgevaarlijke situaties grijpen wij natuurlijk meteen in.”

Wethouder Groot licht verder toe. “De caravans op de camping staan te dicht op elkaar. De afstand dient voor de brandveiligheid te worden vergroot. De camping moet dus worden uitgebreid, niet perse qua aantal caravans maar qua ruimte. Het was bekend dat dit een lang traject zou worden. Wieringen is een beschermd gebied. Ook zijn er provinciale regels. Nu ligt er een definitief bestemmingsplan klaar voor de raad.”

Horeca
“Ook de horecagelegenheid op het campingterrein wordt aangepast. Incidenteel mogen feesten plaatsvinden en het terras zal naar de achterzijde verhuizen. We hebben getracht zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden al zal niet iedereen blij zijn met de uitbreiding.” Landschapsbeheer Wieringen heeft ondertussen wel haar akkoord gegeven aan het bestemmingsplan. De gemeenteraad zal het bestemmingsplan beoordelen en indien akkoord, vaststellen waarna de uitvoering kan beginnen.

Mobiele versie afsluiten