Hollands Kroon

Duckrace in Westerland voor het goede doel

Westerland – De Duckrace is een jaarlijks terugkerend evenement voor goede doelen. Vanaf half juni gaan de badeendjes in de verkoop bij Sstyle Beenmode op Hippolytushoef en de Marine Watersport Vereniging op De Haukes. Een eendje kost €2,50 en vijf een tientje.

Zwemt het eendje op 25 juli als eerste over de finish, dan wint de eigenaar mooie prijzen, gesponsord door lokale ondernemers (in 2019 waren er meer dan zestig prijzen). Ook dit jaar kan een frisse duik in de haven worden genomen, maar hieraan zijn wel wat regels verbonden. De zwemmer dient in het bezit te zijn van zwemdiploma A, onder de 12 jaar met begeleiding van een volwassene en heel belangrijk, neem iets mee om op te drijven! Bijvoorbeeld een luchtbed, een bootje of een krokodil/flamingo.

Drinken is te halen bij de Marine Watersport Vereniging en ook zal er iets te eten zijn. 75 Procent van de opbrengst gaat naar Hospice Het Tweede Thuis en de rest gaat naar het doel met de meeste likes.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button