Den HelderJeugd

Gemeente Den Helder zoekt Junior Cyber Agents

Adverentie

Den Helder – Om de strijd aan te gaan met cybercriminaliteit is de gemeente Den Helder op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die door het spelen van HackShield leren hoe ze zichzelf en hun omgeving wapenen tegen online gevaren.

Cybercriminelen kunnen op allerlei manieren een online systeem binnendringen om daar vervolgens hun slag te slaan. Ze weten ontzettend veel van de digitale wereld, vaak meer dan wij. Dat maakt het ook zo lastig om cybercriminaliteit aan te pakken. Via HackShield zorgen we ervoor dat iedereen meer leert over de digitale wereld, zodat we de online boeven te slim af zijn. Daar hebben we de hulp van Junior Cyber Agents bij nodig.

Word een Cyber Agent, ontdek het door de spannende HackShield game te spelen. Tijdens het spelen leren mensen alles over hacken, datalekken en andere online gevaren. HackShield maakt van mensen een Cyber Agent die straks al deze gevaren herkent. Daarmee kunnen mensen ook anderen waarschuwen en zorgen we samen voor een veilige digitale wereld.

Huldiging
De beste Helderse Cyber Agents worden in april gehuldigd op het stadhuis. Onze gemeente ziet hen namelijk als de helden van de toekomst. Ook Heerhugowaard, Haarlem, Koggenland, Heemstede, Langedijk en Alkmaar zijn op zoek naar Junior Cyber Agents. HackShield organiseert in mei een evenement met een speciaal programma waarvoor alle Cyber Agents van bovenstaande gemeenten worden uitgenodigd. Daarnaast maken ze ook nog eens kans op een interne training bij het Openbaar Ministerie.

Kom in actie, door online boeven te pakken. Speel nu mee, HackShield kan online gespeeld worden op www.joinhackshield.nl of download de game in de App store.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button