Den HelderHollands Kroon

Help mee met NLDoet

Advertentie:

Hollands Kroon – Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds een grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert zoveel mogelijk Nederlanders om een dag de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is. In 2020 is NLdoet op 13 en 14 maart. Op www.nldoet.nl kan iedereen zich aanmelden voor een leuke klus in zijn of haar omgeving.

In Den Helder zijn er ook dit jaar weer verschillende plekken waar vrijwilligers worden gezocht. Zo is er een aanmeldingsmogelijkheid om het honden trainingsterrein op te knappen bij de hondensportvereniging in Quelderduijn. De Tuindorpschool zoekt hulp van het schoolplein een speeloase / ontmoetingstuin voor de hele buurt te maken. Verder zijn bij Buurthuis Centrum vrijwilligers nodig om de speeltuin weer een frisse jaarlijkse beurt te geven, ditmaal met nieuw gras, graffiti verwijderen en de zitbankjes opnieuw te schilderen.

Ook in Hollands Kroon is genoeg te doen. Voor De Aap in Breezand is dit een prachtige kans om met hulp van vrijwilligers de deuren op te knappen. Ook moet de kerk, sacristie en pastorie van binnen en buiten helemaal opgeruimd en schoongemaakt worden in Anna Paulowna. Daarnaast de tuin een opknapbeurt geven, waarbij een mooi terras gemaakt wordt.

Vrijwilligers kunnen voor een dag(deel) de handen uit de mouwen steken, via ‘klus zoeken‘ op de homepage  is voor iedereen in de buurt wat te vinden. Klussen vinden kan op postcode, plaats, gemeente of organisatienaam. Verder contact loopt dan direct tussen de vrijwilligers en de klusorganisaties en niet via het Oranje Fonds.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button