Den Helder

Mogelijk Coronavirus bij leerlingen Scholen aan Zee (update)

Den Helder – Twee leerlingen van Scholen aan Zee zijn mogelijk besmet met het Coronavirus. Hun ouders zijn recent in Italië geweest. Uit voorzorg is het gezin in quarantaine geplaatst.

De ouders zijn dinsdag getest, maar de uitslag van de tweede (controle)test volgt woensdag. “De leerlingen zelf vertonen nog geen verschijnselen en kunnen dus ook niemand besmet hebben. Om het virus over te kunnen dragen moet iemand daadwerkelijk ziek zijn”, aldus Scholen aan Zee in een mail aan alle leerlingen, medewerkers en ouders.

In die mail wordt gemeld dat de ouders van twee leerlingen (1 gezin) griepverschijnselen vertonen en onlangs teruggekeerd zijn uit Noord-Italië. Op advies van de GGD verblijft dit gezin in quarantaine. “Er is vooralsnog geen aanleiding andere maatregelen te nemen.”

Wintersport
Scholen aan Zee werd dinsdag zelf door de ouders geïnformeerd. Ze waren op wintersport geweest en de ouders vertoonden griepverschijnselen. Uit voorzorg zijn de twee kinderen thuisgehouden. “Ik doe geen uitspraak over op welke scholen deze leerlingen zitten”, aldus Reinier de Voogd van Scholen aan Zee. “Er is tot nu toe geen aanleiding voor zorgen en we willen voorkomen dat ouders nu opeens leerlingen thuis gaan houden.”

De kans dat andere leerlingen via de kinderen van de mogelijk zieke ouders besmet raken met het virus is dus zeer gering. Als woensdag blijkt dat de ouders inderdaad ziek zijn blijft het gezin in quarantaine en aangezien hun kinderen nog niet ziek zijn en bovendien niet op school zijn geweest, kunnen ze in principe het virus ook niet overdragen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button