Cultuur/NatuurUitgaan

Op vogelexcursie naar het Balgzand

Den Helder – Er kunnen weer mensen mee met een bijzondere vogelexcursie naar Balgzand, het vogelparadijs bij Den Helder. Er zijn maar weinig andere plekken in Noord-Holland waar zoveel vogels bij elkaar zijn te zien. Hier begint de Waddenzee, het mooiste natuurgebied van ons land, dat helemaal doorloopt tot Denemarken.

In het vroege voorjaar zijn er grote groepen wulpen, rotganzen en allerlei andere soorten op doorreis te zien. Een prachtig gezicht die zwermen vogels, die tegelijkertijd opvliegen. Eens per maand organiseert Landschap Noord-Holland een vogelexcursie en kan een groep van 25 personen een kijkje nemen in dit prachtige gebied. Een unieke kans, voor ervaren vogelaars, maar ook voor natuurliefhebbers die benieuwd zijn naar de spectaculaire Waddennatuur, verscholen achter de hoge dijk.

Vanaf het vertrekpunt wandelen of fietsen de deelnemers, samen met de gids, richting het uitkijkpunt Kooijhoekschor. Er zijn fietsen aanwezig bij ’t Kuitje, en de koffie staat klaar. In bezit van een verrekijker? Neem deze dan mee. Er is een telescoop beschikbaar.

Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder en wordt gehouden op zondag 15 maart 2020 van 10.30 tot 13.00 uur. Het volle tarief is € 7,00 en voor beschermers € 4,00. Reserveren kan via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Babette van Tongeren

Dit bericht is geplaatst door Babette van Tongeren. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Babette richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via babette@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button