Hollands KroonZakelijk

Passie en steun van gemeente Hollands Kroon maken eigen zaak waar

Advertentie:

Heiloo – Wethouder Mary van Gent van gemeente Hollands Kroon heeft maandagavond 2 maart een nieuwe zaak in Heiloo geopend. Buiten de eigen gemeentegrenzen, maar zeker wel met een polders tintje. De wethouder geeft een dikke pluim aan één van de inwoners van Anna Paulowna die vanuit een penibele situatie zijn droom heeft verwezenlijkt. En ook al is het dan buiten de eigen gemeentegrenzen, Chris Roodhart heeft met passie en doorzettingsvermogen Chris’s Coffee & Tea Adventure maar mooi gerealiseerd!

Beginnende ondernemers mogen tegenwoordig ook gebruik maken van de Bijzondere Bijstand voor Zelfstandigen (BBZ) waarbij lokale overheden enthousiaste, beginnende ondernemers helpen bij het bereiken van hun doel: een goedlopende eigen zaak. “Chris Roodhart schreef een fantastisch ondernemersplan maar door maar liefst vier hobbels kwam hij niet in aanmerking voor de BBZ: een leeftijd van 63 jaar, schulden door fraude, gezondheidsproblemen en een onder bewindstelling. Maar binnen een half jaar had hij alles opgelost. Er was geen sprake van fraude geweest, verkeerd medicijngebruik bleken voor gezondheidsproblemen te zorgen en schulden waren opgelost waardoor er geen onder bewindstelling meer was. Bleef over de leeftijd van 63 jaar maar daar kan je niets meer aan doen.”

De grote passie van Chris Roodhart was koffie en thee. Vanuit Hollands Kroon kreeg hij een startkapitaal van €36.000,-. “Het ging ons erom om die man een kans te geven.” Die kans kwam uiteindelijk met een pand in Heiloo nadat een locatie in Anna Paulowna helaas niet was gelukt. “Een win-winsituatie voor een man met een uitkering die binnenkort 64 jaar wordt. Het is een mooi verhaal hoe wij als gemeente mensen kunnen motiveren. Een voorbeeld ook voor jongeren.”

Chris Roodhart is de derde persoon die met een startkapitaal vanuit de BBZ beschikbaar gesteld door gemeente Hollands Kroon nu eigen ondernemer is. Eerder gingen twee jongeren hem voor. Deze nieuwe ondernemers in Hollands Kroon zijn nu actief als fotograaf en gastoudergezin.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button