Overige

Stimuleer hersens met Geheugentraining

Advertentie:

Den Helder – Een op de vijf mensen, boven de vijftig, heeft klachten van geheugenverlies. Bij mensen boven de tachtig heeft zelfs één op de twee personen klachten. Zo wordt het geheugen trager en kunnen mensen op latere leeftijd minder onthouden. Uit onderzoek is gebleken dat mensen mentaal langer fit blijft door regelmatig geheugen te trainen. Daarom organiseert Omring de Geheugentraining.

Uit onderzoek is gebleken dat ouderen die hun hersenen trainen, vijf jaar later nog minder problemen ervaren met het uitvoeren van alledaagse taken. Het trainen van de hersenen heeft ook een positief effect op het cognitief functioneren. Mensen hebben dus zelf grote invloed op geheugen.

Tijdens vijf bijeenkomsten gaan bezoekers samen met een docent aan de slag met verschillende geheugentechnieken, opdrachten en oefeningen. Ook krijgen bezoekers uitleg over de werking van het brein. Gericht trainen heeft een heel goed effect tussen het 55e en 70e levensjaar. Als hersenen niet gebruikt, gaan ze helaas achteruit. De geheugentraining start op 17 maart 2020 om 14.00 uur in Omringlocatie Den Koogh in Den Helder. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten. Iedere training duurt twee uur.

Kosten voor deze training zijn € 85,- . Met Omringpas een korting van € 20,-. Aanmelden kan via www.omring.nl/geheugentraining of door te bellen naar 088 – 206 79 99. Univé en Zilveren Kruis vergoeden deze cursus vanuit de aanvullende verzekering. Bij Univé dient de klant wel aanvullend verzekerd te zijn via de Thuiszorgpolis. De Omring Geheugentraining kost in dit geval niets.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button