Hollands KroonPolitiek

Vrachtwagenverbod Westerland niet haalbaar

Advertentie:

Westerland – De gemeente Hollands Kroon stuurt op korte termijn regionale transportbedrijven een brief met het verzoek om hun vrachtwagenchauffeurs Westerland te laten mijden. Vanaf de A7 zouden chauffeurs moeten kiezen voor de N99 in plaats van de smalle wegen door Westerland. Hiermee hoopt de gemeente dat de overlast en het gevoel van onveiligheid bij met name bewoners op de Poelweg, Koningsweg en Westerlanderweg daalt.

Een vrachtwagenverbod in het Wieringse dorp is ondertussen om praktische redenen van tafel. “Ook partijen in Westerland zijn afhankelijk van vrachtwagens. Daarnaast is controle vanuit de politie niet voldoende beschikbaar”, aldus wethouder Meskers over het niet doorgaan van een vrachtwagenverbod in Westerland. “Wat we wel doen, is transportbedrijven in de Kop van Noord-Holland benaderen en hen vragen een route buiten het dorp om te kiezen. Ook zullen wij navigatiebeheerders benaderen om vrachtwagens vanaf de A7 over de N99 te laten rijden.”

Wethouder Meskers: “Momenteel rijden zo’n 200 vrachtwagens per dag door Westerland. De intensiteit is te groot. Teveel vrachtwagens in een te korte tijd binnen een klein gebied. Dat zorgt voor overlast en een gevoel van onveiligheid bij de inwoners.” Schade aan huizen en bedrijven door het zware vrachtwagenverkeer is bij de gemeente niet bekend.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button