Hollands KroonVideo

Archeologisch onderzoek na sloop bakkerij (video)

Hippolytushoef – Archeologen hebben onder leiding van Wouter Roessingh van ADC Archeoprojecten opgravingen gedaan aan de Hoofdstraat. Hier heeft een voormalige bakkerij gestaan die gesloopt is en moet wijken voor enkele nieuwe woningen.

“Als in een dorpskern een oud gebouw heeft gestaan wordt meestal een archeologisch onderzoek gedaan om te zien wat er allemaal in de bodem zit”, vertelt Roessingh. Ze verwachten nogal wat te vinden, omdat in de grond van het voormalige eiland Wieringen meerdere vondsten worden gedaan.

Onder grote publieke belangstelling is woensdag begonnen en de werkzaamheden gaan nog wel een week duren. “Publiek is welkom en er kunnen vragen worden gesteld aan de aanwezige archeologen. Wij vinden het altijd leuk om de bevolking erbij te betrekken.”

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button