Den HelderJeugd

GGZ Noord-Holland Noord organiseert Piep zei de Muis

Advertentie:

Den Helder – Piep zei de Muis komt half april 2021 weer terug naar Den Helder. Piep zei de Muis is een groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 7 jaar die thuis of in hun directie omgeving spanningen (hebben) ervaren.

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet, ruzie of geweld. Kinderen gaan anders om met spanning en stress dan volwassenen. Ze betrekken alles op zichzelf en voelen zich vaak schuldig over de situatie. Brijder en GGZ Noord-Holland-Noord bieden deze kinderen hulp aan via “Piep zei de Muis”, een doe- en praatgroep voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar.

Bijeenkomsten
In 12 wekelijkse bijeenkomsten leren de kinderen de vier basisemoties en dat het soms handig kan zijn deze te verwoorden. De kinderen vergroten hun sociale vaardigheden en verwerken lastige gebeurtenissen. Ook wordt gewerkt aan een positief zelfbeeld. De doe- en praatgroep start in Den Helder medio april 2021 van 14.30 tot 15.45 uur.

De muis PIEP, een handpop, vertelt op een speelse manier over wat hij allemaal meemaakt en nodigt de kinderen uit om samen met hem naar allerlei oplossingen te zoeken bij lastige situaties. Voor de ouders zijn er vier (online)ouderbijeenkomsten waarin aandacht wordt besteed aan de inhoud, opvoedkundige vragen en het omgaan met hun kind.

Kosten
Aan de groep zijn geen kosten verbonden. Er is geen verwijsbrief nodig en de kinderen worden niet ingeschreven bij de GGZ. Kinderen uit omringende gemeentes zijn eveneens van harte welkom.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button