Den Helder

Nieuwe website voor gemeente Den Helder

Den Helder – Gemeente Den Helder heeft de gemeentelijke website een nieuw jasje gegeven. De site ziet er niet alleen anders uit, ook zijn een aantal functies verbeterd.

De vernieuwde website is eenvoudiger in het gebruik. Met minder klikken is het makkelijker om informatie te vinden. De digitale bereikbaarheid was een belangrijk aandachtspunt bij het ontwerpen van de website. “De vernieuwde website vormt een onderdeel van het continu verbeteren van onze dienstverlening”, aldus Wethouder Remco Duijnker.

De belangrijkste veranderingen zijn:

  • Er is geen indeling meer op inwoner of ondernemer, de nieuwe indeling is op onderwerp. Bijvoorbeeld ‘afval’, ‘paspoort, ID-kaart en rijbewijs’ of ‘ondernemen’. Daardoor is het makkelijker om de juiste informatie te vinden.

  • Omdat ‘contact’ het meest gezochte onderwerp op de website is, is er nu de mogelijkheid om daar nu snel naartoe te gaan via de button ‘contact’ bovenaan de pagina. Dan is er direct toegang tot alle manieren om contact op te nemen.

  • De zoekfunctie laat resultaten zien terwijl er getypt wordt.

  • De vormgeving van de ‘persoonlijke pagina’ is vernieuwd. Op deze pagina kunnen er onderwerpen die er met DigiD of eHerkenning via de gemeentelijke website zijn aangevraagd.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button