Den Helder

Bezig baasje Scharloo op 83-jarige leeftijd overleden

Den Helder – Op 83-jarige leeftijd is donderdag na een ziekbed van enkele maanden Harry Scharloo overleden. Hij stond bekend als een man die altijd en overal voor iedereen klaar stond en altijd bezig was. Hij had dan ook het liefst de 100 gehaald, want er was nog zoveel te doen.

Scharloo verhuisde ooit voor zijn werk bij de marine naar Den Helder en groeide vervolgens uit tot een zeer actieve en bekende Nieuwedieper.

Hij werd in 2007 al benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dat had te maken met zijn jarenlange inzet voor tal van Helderse organisaties. Zo was hij penningmeester van de Marine Onder Officieren Club, van de Algemene Vereniging voor Oud-Marinepersoneel en van de HVBWS. Ook voor verschillende sportverenigingen (waaronder Bulls Eye, RTV Toon Jacobs en American Footballclub The Rebels) zette hij zich bestuurlijk in.

Als vrijwilliger is Scharloo actief geweest voor de Dierenambulance, de Noorder Kunstkring, de Hobby Computer Club en buurthuis De Boerderij. Verder was hij betrokken bij de organisatie van de Wijkmanifestatie De Schooten en het Historisch Weekend, was hij een van de initiatiefnemers in De Schooten van het Repaircafé en het Huiskamerproject en vorig jaar nog hielp hij mee met de reparatie van de klok uit de toren van de Tuindorpschool.

De uitvaartplechtigheid vindt woensdag plaats. Wie afscheid wil nemen van Harry kan dit woensdag tussen 11.00 en 12.00 uur doen in Afscheidshuis De Vlindertuin aan de IJsselmeerstraat 2 en de familie condoleren kan ook van 15.00 tot 17.00 uur in De Boerderij aan de Van Waardenburglaan in De Schooten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Ik heb Harriy niet gekend. Maar mensen die zich na werkdagen van negen tot vijf zich daarna inzetten waardeer ik.

Back to top button
%d bloggers liken dit: