GR2022HK

Enkele verkiezingsposters beklad en beschadigd

Hollands Kroon – Verschillende verkiezingsposters in de gemeente Hollands Kroon zijn beschadigd of beklad, tot onvrede van de lokale politiek. ‘Ga gewoon met ons in gesprek’, is de algemene reactie.

Onder andere in Anna Paulowna, daar was een spandoek van de VVD het slachtoffer. Op het doek staan teksten geklad over het World Economic Forum, Klaus Schwab en de Deepstate. Lijstrekker Wim Groot van de VVD vindt het ’te triest voor woorden’: “Als je het niet eens bent met onze partij en of standpunten dan zijn de verkiezingen bij uitstek het gremia om hier wat aan te doen, maar blijf van onze spullen af, deze hebben veel geld gekost.” Groot ziet het vandalisme vaker voorkomen. “Wij houden vol”, sluit hij af. De vernielingen in Hollands Kroon zijn niet uniek, overal door het land wordt melding gedaan van soortgelijke acties. Recent nog in de Haarlemmermeer.

Gewoon in gesprek
Bij de rotonde in Hippolytushoef is een poster van Daan Pruimboom van LADA & Anders gescheurd. Het is echter niet duidelijk of dit met opzet is gedaan. Verschillende partijen gaven bij een bijeenkomst op Rsg Wiringherlant aan dat zij andere beschadigde posters hadden gezien. Ze reageren teleurgesteld en geven aan dat het nergens voor nodig is om onvrede op die manier te uiten: De politici gaan graag gewoon in gesprek met de mensen die dit doen. Een rit door de gemeente wijst uit dat de meeste borden gelukkig gewoon nog in goede staat verkeren.

Bord langs provinciale weg
In Slootdorp lijkt langs de N240 een bord van de PvdA met een pamflet afgeplakt. Echter blijkt dit een oproep van gebiedsaannemer WaakSaam te zijn. Deze organisatie onderhoudt namens de provincie de openbare weg. Op de brief valt te lezen dat het bord daar niet mag staan, omdat het gaat om een provinciale weg. De partij wordt verzocht om het bord te verwijderen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Rare teksten, volksverlakkers en landverraders had er veel beter gestaan. Maar dan zou je al alle spandoeken en flyers moeten bekladden. Hoe ga je trouwens met mensen in gesprek die een leider hebben die nergens actieve herinneren aan heeft en het volk met een lach verraad?

Back to top button
%d bloggers liken dit: