Sport

Niek Schaap krijgt wildcard voor WK in Heerenveen

Adverentie

Julianadorp – IJsspeedwaycoureur Niek Schaap kreeg woensdag het bericht dat hij middels een wildcard mag deelnemen aan het WK IJsspeedway in Thialf Heerenveen. Hij is de gelukkige bezitter van de zestiende en laatste startplek voor dit evenement.

“Ik had het gehoopt, maar het is waar. Ik mag rijden in Heerenveen”, aldus een dolgelukkige Niek. “Dat worden drukke dagen voor mijn vader en coach Johan en mijn mecanicien Lucien Stroobant. Vier dagen aaneen moeten mijn motoren in topconditie zijn”, concludeert Niek vervolgens.

Op donderdag 31 maart en vrijdag 1 april zijn de trainingen. Vrijdagavond de Roelof Thijsbokaal, genoemd naar de Nederlandse top ijsspeedwaycoureur uit de jaren zeventig. Ook daar staat Schaap aan de start. Op zaterdag en zondag 2 en 3 april zijn de twee dagen van het WK de kers op de taart. Niek mag zich dan meten met de wereldtop. Veel ervaring op doen, want elke wedstrijd ziet hij als de beste training.

Kaarten voor deze wedstrijden zijn te bestellen via https://www.ijsspeedway.nl. Er worden uitsluitend zitplaatsen verkocht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button