GR2022DHGR2022HKRegio Noordkop

Verkiezingsdebatten op Regio Noordkop TV

Regio Noordkop – Nog een paar dagen en dan gaan de stemlokalen weer open. In Hollands Kroon doen acht partijen mee met de gemeenteraadsverkiezingen en in Den Helder maar liefst vijftien, maar op welke partij moet je stemmen? Regio Noordkop TV brengt vanaf maandag 7 maart meerdere verkiezingsdebatten op tv om de verschillen en overeenkomsten tussen al die partijen duidelijk te maken.

Voor Hollands Kroon is een groot twee uur durend live debat georganiseerd. Voor Den Helder zijn vijf debatten opgenomen waarin telkens drie partijen met elkaar in gesprek gaan. Ze hebben het over wonen, onderwijs, stadsvernieuwing, inclusie, het stadhuis, coffeeshops, het gebrek aan vertrouwen in de politiek, veiligheid en nog veel meer. Op Regio Noordkop TV is vanaf 7 maart elke dag om 18.00 uur een nieuwe debat te zien, dat vervolgens nog enkele keren wordt herhaald.

Alleen Behoorlijk Bestuur voor Den Helder en Julianadorp heeft besloten niet deel te nemen aan de debatten. Loting heeft bepaald dat het CDA deze plek inneemt, waardoor het CDA dus twee keer aan de beurt komt. Hieronder het schema van de debatten:

7 maart – Hart voor Vrijheid, Beter voor Den Helder, CDA
8 maart – Stadspartij, ChristenUnie, Seniorenpartij
9 maart – GroenLinks, Samen Actief Sr., D66
10 maart – VVD, PVV, Helder Onafhankelijk
11 maart – CDA, Helders Geluid, PvdA

Hollands Kroon
Ook voor Hollands Kroon organiseert Regio Noordkop, samen met NH Nieuws, een groot debat. Hieraan doen alle acht partijen mee en dit debat wordt op donderdag 10 maart live uitgezonden via Regio Noordkop TV, regionoordkop.nl en nhnieuws.nl, vanaf 19.30 uur. De presentatie is in handen van twee journalisten van de gemeenschappelijke redactie.

In het weekend van zaterdag 12 en zondag 13 maart worden alle debatten nog enkele keren herhaald via Regio Noordkop TV.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: