Hollands KroonJeugd

L!NK Jongerenwerk en gemeente Hollands Kroon lanceren Digitaal Jongeren Centrum

Hollands Kroon – L!NK Jongerenwerk en gemeente Hollands Kroon hebben donderdag het Digitaal Jongeren Centrum (DJC) gelanceerd. Op dit online platform kunnen jongeren van 10 tot 21 jaar terecht voor antwoorden op al hun vragen. Ook kunnen zij op het DJC in contact komen met leeftijdsgenoten.

In 2021 hebben een aantal jongeren uit gemeente Hollands Kroon een jongerenonderzoek uitgevoerd. Uit de resultaten kwam naar voren dat jongeren moeite hebben om informatie te vinden over onderwerpen die hen aangaan. Maar ook dat velen niet weten waar ze terecht kunnen voor hulp en dat de informatie te versnipperd wordt aangeboden. Daarnaast zoeken jongeren naar manieren om met leeftijdsgenoten in contact te komen, online of fysiek.

Deze resultaten zijn de aanleiding geweest voor gemeente Hollands Kroon en L!NK Jongerenwerk om iets te ontwikkelen waarbij deze informatie wel makkelijk te vinden is en die op aansluit op hun wensen. Jongeren zijn daarbij vaak online te vinden. Dit is de gedachte achter het idee voor een Digitaal Jongeren Centrum. Vanaf donderdag kunnen jongeren heel gemakkelijk met hun telefoon, tablet of computer allerlei informatie vinden. Ze kunnen ook meepraten via de chat of meedoen met een online activiteit. Het DJC is een verzamelplaats voor informatie van verschillende partijen, niet alleen informatie vanuit de gemeente.

Activiteiten
Buurthuizen, sportclubs of andere initiatiefnemers die een activiteit (online of fysiek) organiseren voor jongeren tussen de 10 en 21 jaar kunnen dit ook toevoegen aan de activiteitenkalender op het DJC. Het DJC linkt dan door naar de desbetreffende website of social media pagina. Zo kunnen jongeren heel makkelijk zien wat er allemaal te doen is in de buurt. Mensen die hun activiteit ook graag op de activiteitenkalender van het DJC willen terugzien, kunnen een mail sturen naar katy@linkprojecten.nl.

Het DJC is een platform dat continu in ontwikkeling is. Gemeente Hollands Kroon nodigt jongeren dan ook van harte uit om mee te denken over wat zij graag nog meer op het DJC willen zien. Ideeën kunnen via de chat of WhatsApp naar L!NK gestuurd worden. De gegevens zijn te vinden op het platform.

Het Digitaal Jongeren Centrum is bereikbaar via www.djc-hollandskroon.nl.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button