Den HelderNieuwsVideo

Verbouwing Quelderduijn vordert gestaag: “Een zwevende vloer is een must” (video)

Den Helder – Er wordt al een tijd aan gewerkt, maar de verbouwingen aan sporthal Quelderduijn beginnen gestaag te vorderen. Het pand aan de Schootenweg ondergaat een flinke renovatie, zowel van binnen als van buiten. Na een onverhoopte vertraging is het vlechtwerk af, en kan er begonnen worden met het storten van de betonnen ondervloer.

Er wordt druk geklust aan de sporthal. Niet alleen van binnen, maar ook van buiten wordt het pand flink onder handen genomen. “Vandaag zijn er vooral dakdekkers bezig”, vertelt Robert Hulzebos. “Het is nu droog, en dan wil je meters maken”. Als projectleider bij Helder Vastgoed is hij nauw betrokken bij de bouw. Het pand krijgt vernieuwde isolatie om aan de huidige normen te voldoen, en dat betekend een renovatie van het dak. Overigens blijft het daar niet bij: alle ruimtes en bijbehorende installaties krijgen een flinke make-over.

Ton op ’t Ende, Bedrijfsleider bij Helder Vastgoed, vertelt over de verbouwing van de centrale sporthal. “Het heiwerk van de vloer is afgerond, en de wapening is aangebracht. Volgende week vrijdag kan de betonvloer waarschijnlijk gestort worden.” Dat de gehele vloer vervangen moest worden was niet voorzien, aldus op ’t Ende: “We kwamen er achter dat de oude vloer niet voldeed aan de eisen, dus die is er helemaal uit gehaald. Dat is wel een vertragende factor geweest.” Met het storten van de nieuwe vloer in het verschiet ligt de verbouwing volgens op ’t Ende weer redelijk op schema.

Zwevende vloer

Dat het vervangen van de vloer de planning tegen zat mag duidelijk zijn. Maar, op zijn Cruijffiaans: ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’. De nieuwe hal krijgt namelijk een nieuwe zwevende houten vloer, met tussen het hout van de vloer en de betonnen ondervloer een dempende laag. Volgens Meindert van Veen, oud bondscoach damesbasketbal en huidig voorzitter van Basketbal Vereniging Den Helder, is een dergelijke vloer geen overbodige luxe. “Als je iedere dag of zelfs twee keer per dag traint, dan heb je een zwevende vloer nodig. Zonder hou je het niet vol; dan gaan je knieën er aan, en krijg je problemen met je rug. Het is gewoon een must.” Dat van Veen blij is met de vloer mag duidelijk zijn; volgens hem zou iedere volwaardige sporthal over eenzelfde vloer moeten beschikken: “Ik ben vaak genoeg voor het basketballen in de VS geweest, en daar zie je niet anders”.

Nieuw thuis
Zodra de hal klaar is moet deze niet alleen onderdak gaan bieden aan het Helderse basketbal, maar ook aan een scala van andere sporten en evenementen. De hal moet uiteindelijk verdeelt kunnen worden in twee tot vier volwaardige speelvelden, afhankelijk van de sport. Voor van Veen blijft de sporthal aan de Sportlaan nog altijd zijn ’thuis’, maar hij ziet de toekomstige verhuizing van het basketbal zonnig tegemoet. “Deze hal geeft meer mogelijkheden. Er is meer ruimte, dus qua trainingsaccommodatie is het fantastisch. Ik vind de ligging van Quelderduijn ook goed, dus wat mij betreft is het prima.”

Op ’t Ende hoopt dat de sporthal en de rest van de benedenverdieping medio september opgeleverd kan worden. “Maar”, voegt hij er aan toe, “we zijn erg afhankelijk van de levering van materialen. Iedereen zet zich er voor in, maar of we de streefdatum gaan halen kunnen we op dit moment eigenlijk nog niet aangeven.”

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

3 reacties

 1. Mooi dat Woningstichting veel tijd en geld pompt in de renovatie van een oude sporthal, maar de organisatie zou zich beter kunnen kwijten van zijn eigenlijke taak: het bouwen van sociale huurwoningen en het beheer en onderhoud van de bestaande woningvoorraad…. Zo zijn er nogal wat woningen die dringend geïsoleerd moeten worden. Kennelijk hecht het woningbedrijf daar minder waarde aan. Het heeft er alle schijn van dat de directie zich het liefst verliest in het opzetten van prestigieuze bouwprojecten. Daar valt natuurlijk meer eer mee te behalen dan met het opknappen en toekomstbestendig maken van de huidige woningen.
  Er is sowieso reden te twijfelen aan het sociale gezicht van de woningbouwvereniging. Al was het maar omdat de top van het bedrijf voornamelijk wordt gevormd door mensen die het liberale gedachtegoed aanhangen (directeur Waltmann was ooit wethouder namens de VVD) en die weinig op hebben met mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken…. Dergelijke bestuurders zijn eigenlijk niet op hun plaats in de directie van een sociale woningbouwvereniging.

  1. Policy WS, arme sloebers de stad uit, vermogenden erin. Gemeente DH heeft WS (Helder Vastgoed) keihard nodig en zal ze geen strobreed in de weg liggen. WS heeft het niet zo met zijn primaire taak, namelijk sociale woningbouw.

 2. Vraag is ook nog eens wat er met de enige sauna die DH rijk was gebeurd(is)?
  Hebben we die straks nog en kunnen we dan weer terecht bij deze eenvoudige plaatselijke kleine saun of blijven welandelijk aangewezen om naar verweggistan te rijden voor een ontspannings momentje?

  Daar hoor je helaas niks over.
  Zou toch mooi zijn als deze ook een facelift krijgt en weer open gaat!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: