Den Helder

Noordwest Ziekenhuisgroep wil waardig afscheid voor coronapatiënten

Regio – Op een waardige manier sterven en persoonlijk afscheid nemen is moeilijk in tijden van corona. Noordwest Ziekenhuisgroep wil alles in het werk stellen om coronapatiënten en nabestaanden hierin zo goed mogelijk te ondersteunen.

Om coronapatiënten die niet meer beter kunnen worden op een waardige manier te begeleiden in hun laatste levensfase, is een speciale afdeling ingericht waar wel bezoek ontvangen mag worden.

Afscheid nemen
“Coronapatiënten liggen in isolatie en mogen geen bezoek ontvangen. Het is ontzettend naar als je geen afscheid kan nemen als vrienden en familie. Dat heeft ook effect op verdere verwerking”, zegt Marieke de Vries van Noordwest Ziekenhuisgroep. “Daarom vinden wij het belangrijk om naasten de kans te geven toch afscheid te nemen.” Per patiënt mogen twee naasten per dagdeel langskomen. Hiervoor worden wel de nodige voorzorgsmaatregelen genomen.

Daarnaast heeft elke patiënt een iPad tot zijn of haar beschikking. Deze iPad is voor patiënten waarvan de naasten niet in staat of in de gelegenheid zijn om naar het ziekenhuis toe te komen. Ook is er voor de nabestaanden nazorg beschikbaar waar eventueel gebruik van kan worden gemaakt als de patiënt is overleden.

Toon meer

NH Nieuws

De bron van bovenstaand bericht is NHNieuws, de provinciale omroep voor Noord-Holland. Zij is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button