Den Helder

Ontspannen fietsen in Den Helder

Den Helder – Afgelopen najaar deed Den Helder mee aan de landelijke verkiezing van de Fietsersbond: Fietsstad 2020. De gemeente Veenendaal werd door de Fietsersbond uitgeroepen tot Fietsstad 2020 en in totaal gaven ruim 45.000 Nederlandse fietsers hun mening. Ruim 372 deelnemers uit Den Helder en Julianadorp vulden de vragenlijst in.

Op de website www.fietsersbond.nl/fietsstad2020/ staan alle scores van heel Nederland. Den Helder scoorde als gemeente best goed. Bewoners waarderen het vooral dat zij de bestemming kunnen bereiken zonder veel omfietsen, dat fietsers niet met voetgangers in conflict komen en dat het – onder gezonde omstandigheden – ontspannen fietsen is in de gemeente.

Elke twee jaar organiseert de Fietsersbond deze verkiezing. Het stimuleert gemeenten in Nederland om het fietsen te bevorderen met goede fietspaden, betere fietsparkeerplekken en voldoende oplaadpunten voor elektrische fietsen. De gemeente geeft aan alle inzenders te danken en aan de slag te gaan met de gemaakte verbeteropmerkingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button