Den HelderHollands KroonSchagen

Jaar lang gratis Taakie voor sportclubs in Noordkop

Den Helder – Sportservice introduceert de app ‘Taakie’. In deze app kunnen taken makkelijk gekoppeld worden aan een vrijwilliger. De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen geven met budget vanuit de lokale Sportakkoorden gratis jaarabonnementen op deze app weg.

Verengingen die gebruik willen maken van het aanbod kunnen zich aanmelden voor de digitale aftrap op maandag 19 april. Tijdens de webinar op deze dag wordt uitgelegd wat Taakie is en hoe je het makkelijk en snel in kunt zetten binnen de sportvereniging.

Sportakkoord
Het aanbod van de te vergeven abonnementen is beperkt en geldt alleen voor partijen die aangesloten zijn bij het lokale Sportakkoord. Lydia van Noord van Team Sportservice Den Helder vertelt: “Het Sportakkoord wil partijen op alle vlakken, zoals zorg en welzijn, onderwijs, sport en het bedrijfsleven aan elkaar koppelen. Doel is een vitalere en gezondere samenleving. Aangesloten partijen kunnen ideeën indienen die ze alleen of samen met een andere partij uitvoeren. Vanuit het Sportakkoord is het mogelijk daar geld voor te krijgen wanneer nodig.”

Taakie is een initiatief van Team Sportservice. De buurtsportcoach verenigingen licht de app toe: “De juiste vrijwilliger voor een taak binnen je club vinden is vaak een klus. Een vervelende uitdaging, want je weet niet altijd precies wie waar goed of bedreven in is. Taakie koppelt je leden aan taken en functies die goed passen bij hun interesses. De gebruiker maakt een vrijwilligersprofiel aan en zo leert Taakie de vrijwilliger steeds beter kennen. Zo weet de app goed welke taken of functies waarschijnlijk een goede match vormen met de gebruiker.”

Makkelijk
De digitale assistent maakt vrijwilligers werven niet alleen simpeler en makkelijker, maar ook nog eens leuker, weet Lydia van Noord. “Met een paar drukken op de knop maak en verstuur je een taak. Binnen enkele tellen krijg je te zien welke vrijwilligers matchen, waarna je deze personen een persoonlijk Whatsappje stuurt. Vrijwel direct zijn de reacties terug te vinden in het Taakie dashboard.”

Om Taakie duidelijk toe te lichten, verzorgt Team Sportservice een webinar. Wie in aanmerking wil komen een jaar lang gratis gebruik te maken van de app, moet zich aanmelden voor de digitale aftrap op maandag 19 april van 19.30 tot 20.30 uur.

Aanmelden kan via de website.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair geweest bij Regio Noordkop en volgde de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam.

Wellicht ook interessant

Back to top button