Den Helder

Nationaal MS Fonds zoekt collectanten voor de collecteweek

Den Helder – De landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds vindt plaats van 28 juni tot en met 3 juli 2021. Het Nationaal MS Fonds is hard op zoek naar collectanten in Den Helder. Zijn er in deze gemeente geïnteresseerde die het Nationaal MS Fonds in de strijd tegen de zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS) willen helpen?

Het Nationaal MS Fonds is op zoek naar collectanten. Collectanten kunnen ervoor kiezen om huis-aan-huis of thuis vanaf de bank te collecteren. De opbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet daarom doorgaan. Collecteren kost maar twee uurtjes tijd per jaar. En het is nog leuk ook.

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Meer informatie en aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Waarom voor iedere ziekte en kwaal een afzonderlijk fonds, altijdl met een dure top en meestal met een schaamteloze veelverdiener aan het hoofd?
    Hoog tijd om het hele goededoelen-wezen eens te saneren.

Back to top button
%d bloggers liken dit: